Provincialeweg 24

5563 AH Westerhoven

(040) 20 44 572

Behandelingen

Persoonlijke begeleiding en advies staan bij ons hoog in het vaandel. Wij doen er alles aan om uw behandeling zo aangenaam mogelijk te laten verlopen.

Vrijwel elke behandeling kan pijnloos uitgevoerd worden met een plaatselijke verdoving.

Wilt u een afspraak plannen voor een behandeling, neem dan direct contact op of bel: (040) 20 44 572

Algemene tandheelkunde

Gaatjes en vullingen

Een vulling is bedoeld om een door tandbederf aangetaste kies of tand te herstellen. Nadat de tandarts het aangetaste materiaal verwijderd heeft, wordt de tandholte goed schoongemaakt en opgevuld met vulmateriaal. Hierdoor kunnen er geen bacteriën meer binnendringen en wordt verder tandbederf voorkomen.

Er zijn verschillende soorten vulmaterialen om een gaatje mee te dichten. Amalgaam vullingen (metaalvullingen) zijn (donker)grijs van kleur zijn en voor de kleurbepaling van composieten vullingen (zogenaamde witte vullingen), wordt gekeken naar de kleur van uw tanden/kiezen. Uit esthetisch oogpunt plaatsen wij vrijwel alleen maar composieten vullingen, tenzij er een duidelijke indicatie voor het gebruik van amalgaam is.

Kronen- en bruggen

Een kroon vervangt het zichtbare gedeelte van een tand of kies. Een porseleinen kroon heeft het uiterlijk van een natuurlijke tand en is een mooie oplossing voor tanden of kiezen die beschadigd, verkleurd of gebroken zijn. Zijn zowel uw tand als uw wortel beschadigd, dan kunnen we deze het beste vervangen door een brug of een implantaat met daarop een kroon.Een brug is een vaste combinatie van drie of meer elementen aan elkaar die wordt toegepast om één of meer missende tanden of kiezen te vervangen. Een brug omspant het deel waar uw tanden ontbreken en wordt aan weerszijden hiervan bevestigd.