Provincialeweg 24

5563 AH Westerhoven

(040) 20 44 572

Behandelingen

Persoonlijke begeleiding en advies staan bij ons hoog in het vaandel. Wij doen er alles aan om uw behandeling zo aangenaam mogelijk te laten verlopen.

Vrijwel elke behandeling kan pijnloos uitgevoerd worden met een plaatselijke verdoving.

Wilt u een afspraak plannen voor een behandeling, neem dan direct contact op of bel: (040) 20 44 572

Esthetische tandheelkunde

U wilt u uw gezonde tanden of kiezen laten verfraaien (esthetische tandheelkunde). Welke technieken het meest geschikt zijn, is afhankelijk van de conditie van elke tand of kies afzonderlijk. Zo kan voor de ene tand een witte vulling een mooie oplossing zijn, terwijl een andere tand beter af is met een facing of een porseleinen kroon. Voorwaarde voor het verfraaien van gebitselementen zijn gezond tandvlees, onderliggend bot en een goede mondhygiëne. 

Techniek

Voor een zo mooi mogelijk eindresultaat worden uw prothese, facings en/of kronen en bruggen vervaardigd door onze vooraanstaande tandtechnicus die uitsluitend gebruik maakt van eerste klas materialen.

Witte vullingen

Vaak zijn oude vullingen in tanden en kiezen gemaakt van metaalhoudend materiaal (amalgaam). Omdat deze (donker)grijs van kleur zijn, vallen ze uit de toon bij de rest van uw gebit. In onze praktijk kunt u amalgaamvullingen laten vervangen door composieten vullingen (witte vullingen).

Facings

Facings zijn dunne schildjes van composiet of porselein die op uw tanden worden geplaatst. Het is een mooie en eenvoudige oplossing om scheve of verkleurde tanden mee te maskeren of afgebroken hoekjes en kleine spleetjes tussen de tanden onzichtbaar te maken.

Bleken van gezonde tanden

Er zijn weinig cosmetische behandelingen die zo snel een fris resultaat geven als het bleken van uw tanden. 

Tanden kunnen zijn verkleurd door koffie, thee, rode wijn, tabak en antibiotica. Gezonde (levende) tanden kunnen van buitenaf gebleekt worden via diverse methoden. Bleken is echter niet mogelijk wanneer er vullingen, kronen en/of bruggen op zichtbare plekken (de voortanden, van hoektand tot hoektand) aanwezig zijn. Een vulling of kroon op de allerlaatste kies is doorgaans geen probleem, maar bij een van de voortanden wel. 

Bleken met behulp van bleeklepels (thuisbleek methode) is bewezen veilig, het meest populair en het meest effectief volgens de Consumentenbond. Wij maken alleen gebruik van goedgekeurde en veilige producten van hoogwaardige kwaliteit. Onze tandarts, mondhygiënist of preventie assistente kan u een advies op maat geven.

Bleeklepel met bleekgel
Bij uw eerste bezoek nemen we afdrukken van uw gebit. Deze afdrukken worden in gips uitgegoten. Onze tandtechnicus maakt een (flexibele) kunststof bleeklepel met ruimte voor de bleekgel. Bij uw tweede bezoek aan de praktijk krijgt u instructies en de bleeklepels samen met spuiten bleekgel mee voor thuis. Let er op dat u deze bleekgel thuis in de koelkast bewaart. Thuis spuit u de bleekgel in de lepel en plaatst deze in uw mond. U behoort de lepel met gel een aantal uren in te houden. Dat kan overdag, ‘s avonds of ‘s nachts wanneer u slaapt.

Al snel na de start van deze bleekkuur tonen tanden lichter. Bij donker verkleurd glazuur ontstaan er soms witte vlekjes veroorzaakt door verschillen in de tandstructuur. Naarmate het bleekproces voortschrijdt, ontkleurt de rest van het glazuur en is na 2 weken zichtbaar het gebit enkele tinten lichter geworden.

Mogelijke bijwerkingen
Tijdens het bleekproces kan gevoeligheid bij koude of pijnlijk tandvlees ontstaan. Poets daarom tijdens een bleekkuur altijd met een tandpasta voor gevoelige tanden. Deze mogelijke klachten verdwijnen vanzelf weer zodra de bleekkuur is afgerond. In het zeer onwaarschijnlijke geval dat er extreme klachten optreden, kan eventueel de bleekbehandeling onderbroken worden. Als de pijn verdwenen is, kan het bleken hervat worden.

Bleken van dode tanden

Een dode verkleurde tand, waarbij het levende deel (de zenuw) verwijderd is en een wortelkanaalbehandeling uitgevoerd is, kan inwendig gebleekt worden. Een gedeelte van de vulling wordt verwijderd en er wordt bleekstof ingesloten. Een tijdelijke vulling sluit de tand voorlopig af. Veelal zijn er meerdere behandelingen nodig voor er het gewenste resultaat bereikt is. Wanneer de tand of kies een tint lichter is dan de omringde tanden en kiezen, zal de bleekstof worden verwijderd en de tand of kies zal worden afgesloten met een definitieve vulling.

 Het resultaat van inwendig bleken bij dode tanden kan verrassend zijn en een heel mooi effect opleveren. Het kan voorkomen dat de tand pas na een paar maanden zichtbare ontkleuring toont.